Ürün başarılı bir şekilde sepete eklendi.
2.El Lastik Sat lastikjantavm montaj noktaları Montaj Noktaları
İLETİŞİM

Lastikjantavm.com, ART Lastik firmamız tarafından lastik, jant ürünleri denilince ilk akla gelen toptan bayii (b2b) ve perakende müşteri (b2c) online e-ticaret sitesi olmak üzere tasarlandı. 1972’den beri olduğumuz bu sektörde, Türkiye’nin en yenilikçi online marketi olmaya devam ediyoruz.

Firmamız veya ürünlerimiz ile ilgili aklınıza takılan her konuda, müşteri hizmetlerimiz ile telefon ya da mail üzerinden irtibata geçebilirsiniz.

Merkez İletişim
Adres: Galataderesi Caddesi Gülbahar Mahallesi No:51/B
Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul
Perakende Satış Toptan Satış Lastik-Jant Oteli Randevu Filo & Satış
0212 212 08 08
0850 333 38 08
0532 672 05 52
0530 825 01 10
0850 333 01 08
0212 217 93 93
0530 956 01 90
0539 783 74 02
0530 441 91 12
0212 325 23 34
0850 433 99 08
0531 385 55 08

E-Mail: info@lastikjantavm.com

Bize Ulaşın

Kış Lastiği Alırken Yapılan 6 Hata

Kış Lastiği Alırken Yapılan 6 Hata


Kış Lastiği Alırken Yapılan 6 Hata


Kış mevsiminin gelmesiyle sürücüler için kaza riski artar. Daha dikkatli ve özenli sürüş önem kazanır. Yaz aylarında kuru ve ıslak zeminde verilen mücadeleye kışın kaygan zemin, kar yağışı, gece yaşanan don olayları eklenir. Dolayısıyla yaz lastiği etkisini kaybeder ve kış lastiği ihtiyacı belirir. Bu noktada önemli bir detayıda paylaşmak isteriz kış lastiklerine kimi zaman kar lastiği de denmektedir. Kar lastiği demek sadece karda etkisi var algısı yaratmaktadır. Yanlış bir izlenim çizmektedir, bu nedenle kış lastiği demek doğrudur. Kış lastikleri kullanımı Kasım ayının başından başlar ve Nisan ayının başlarına kadar araçta takılı kalır.

Gelelim, “Kış Lastiği Alırken Yapılan 6 Hata Neler?”

1.HATA - Yanlış Lastik Ölçüsü Kullanma - Run Flat veya Yük Tipi Lastik Yerine Normal Lastik Kullanma


Öncelikle araç tipinize göre lastik ebat bilgisine bakmalısınız. Aracınız run flat lastik mi kullanmalı, araca ön arka lastik ebatı farklı mı takılmalı biliyor olmalısınız. Bu detaylar aracınızın sol kapısının kenarında veya benzin deposu kapağında yer almaktadır.


Aracınızın orijinal lastiğini kullanmak en doğrusudur ancak kış lastiği alırken muadil ebatlarıda tercih edebilirsiniz. Bu koşul lastik yüksekliğinin aynı olması durumunda kabul görmektedir. Burada amaç kış aylarında sürtünmeyi azaltmak için lastiğin genişliğini daraltmaktır.


Örneğin; aracınızın orijinal lastiği 225/45R17 ise 205/50R17 kış lastiği takabilirsiniz. Bu kararı vermeden önce mutlaka muadil ebatları bilen, güvenilir lastik uzmanlarına danışmalısınız.


Bir diğer önemli uyarımız ise; hafif ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu olduğundan minibüs, kamyonet sürücüleri yük tipi olmayan lastikler takarak maliyetlerini düşürmektedirler. Ancak yaşanan durum birçok riski beraberinde getirir. En büyük risk yük taşınan araçta, binek lastiği kullanmak kaza olasılığını arttırmaktadır, lastik çabuk erir, telleri kopar. Diğer risk ise aracınız muayaneden geçmez, trafikte polisler tarafından da fark edilirse ceza ödemek durumunda kalırsınız. Üstelik kaza durumunda, yanlış lastik ebadı kullanımından kasko veya sigortada ödeme yapmaz.

 

2.HATA – “Kış Lastiği Zaten 3-4 Ay Kullanacağım, Ne Farkeder?” Demeyin!


Bu hata yapılacak en büyük hata olur. İster 1 hafta kullanın ister 5 ay, aracınızı taşıyan 4 tekerleğidir. Önemsemeyip almadığımız kış lastikleri, istemediğiniz güvenlik kayıplarını beraberinde getirir. Sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde, bizim düşüncemiz 10 derece altına düştüğünde bunu almak kendinize kışın bot almak, mont giymek gibi bir ihtiyaçtır.


Kış lastiği alırkende mutlaka 4 adet takım halinde taktırmalısınız. İki tanesi yaz kalsın, iki tane kış taktırayım, ucuza gelir, idare eder diye asla düşünmeyin. Hiç lastik takmamak, 2 lastik takmaktan daha az risk oluşturur. Örneğin aracın önlerine iki lastik taktınız, virajlarda frene bastınız, aracın arkasında yaz lastiği olduğu için araç çok kötü kayar. Veya ucuza kış lastiği buldunuz araştırmadan ucuz diye lütfen lastik taktırmayın. Araştırın, teknik özellikleri karşılaştırın, tüketici yorumlarını inceleyin. İsteklerinize göre ebat değiştirip, aracın dengesini bozmayın.


Run Flat lastik takılması gereken araçlara, normal lastikler daha ucuz diyerek standart lastik takmayın. Lastiğiniz patladığı taktir de aracınızın yedek lastiği olmadığı için çok büyük sıkıntı yaşarsınız.

 

3.HATA – Araştırma Yapmadan Kış Lastiği Almayın, Lastiklerin 3 Gruba Ayrıldığını Unutmayın!

Her tüketici gibi ürün alırken elbetteki bütçemiz doğrultusunda ürünler tercih ediyoruz. Lastik alırken piyasada çok fazla ürün yelpazesinle karşılaşmak mümkün, dolayısıyla seçim yaparken bütçe dışında marka seçimi de önemli derece rol oynuyor. Piyasadaki kış lastiklerini 3 grupta inceleyebiliriz.


a)Ana Markalar; Amiral lastik dediğimiz, Dünya çapında başarılara sahip lastik markaları,

b)Uygun Fiyatlı Lastikler; Ana markalardan %30-%40 daha ucuza satışı sunulan markalardır.

c)İkinci El Lastik Markaları; bu grupta ana markalarda dahil tüm lastiklerin yazlık ve kışlık çeşitlerini satın alabilirsiniz. Ancak önemli olan bu lastiklerim Kurumsal satış noktalarından, bu işi ayrı bir İkinci El Lastik sektörüne yön veren firmalardan yapmanız önemlidir.


İkinci el lastik almayı tercih ettiğiniz firma size lastiğin garantisini, üretim tarihini, diş derinliğini, aracınıza uyum olup olmadığı bilgisini veriyor olmalıdır. İkinci el lastikler denince başka araç üzerinde eskimiş çıkma lastik algısı yanlıştır. Sıfır lastik aldınız, 1 ay kullandınız aracınızı sattınız, sattığınız araç ile aldığınız sıfır lastiklerde ikinci el olmuş oluyor. Özellikle filo araçları, şirket araçlarından çıkan lastikler sezonluk değiştiği için sıfır ayarında ikinci el lastik olarak satışa rahatlıkla sunulabiliyor.

 

4.HATA – Lastik Testlerine, Lastiğin Etiket Değerlerine Bakmamazlık Yapmayın!

Aracı olan herkes lastik hakkında herşeyi bilmeli diye bir kural tabii ki de yok, bu mümkün de değil. Bu nedenle sürücülerin lastik satın alırken dikkat etmeleri gereken, bilgilendirici teknik özellikleri bulunmakta. Nasıl bir beyaz eşya bakarken enerji tasarrufu sağlıyor mu, yakıt tüketimi ne kadar, A sınıfı bir makine mi yoksa C sınıfı bir makine mi araştırarak alıyorsanız, lastik içinde etkili olan bu lastik etiketlerine bakabilirsiniz. Lastik alırken ıslak zeminde frenleme, yakıt tüketimi, gürültü seviyesi değerlerini inceleyebilirsiniz. Her lastik deseni için fabrika üretim sırasında bu değerleri paylaşmaktadır.


Ayrıca en etkili karar mercilerinden biri de Dünya genelinde yapılıp, dergiler tarafından yayınlanmış resmi lastik test sonuçlarıdır. Yaz lastiği almak için, yaz lastiği test sonuçlarına, kış lastiği almak için kış lastiği test sonuçlarına bakabilirsiniz. Birçok lastik markasının desenleri araç üzerinde denenerek, birbirleriyle kıyaslanarak test sonuçları belirlenmektedir. Lastiklerin olumlu ve olumsuz yönlerin bu testler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu test sonuçlarına internetten ulaşabilirsiniz, lastik aldığınız sitelerde de ürün teknik açıklamaların bu bilgiyi edinmeniz avantaj sağlayacaktır.

 


5.HATA – Yapılan En Büyük Hata Lastiğin Tarihinden Önce Saklama Koşullarına Bakmamaktır...

Lastik alırken 1 yıllık lastikte alınır, 3 yıllık lastikte rahatlıkla alınır. Burada önemli olan lastiğin ne durumda olduğu ve lastiğin hangi koşullarda depolandığıdır.


Ankara Ticaret Odasınında yayınladığı gibi “Doğru Lastik Saklama Koşullarında, Lastiğin Saklama Ömrü 10 Yıldır.” Yasanın detayları için tıklayın. Bizlerde bu doğrultuda satışlarımızı yapıyor ve müşterilerimizi yönlendiriyoruz. Yapmanız gereken lastiğin üretim tarihinle, fiyatı orantılı mı bunu kontrol etmek. Çünkü 3-5 yıllık lastiğe, 1 yıllık lastik fiyatı vermek de, satmak da doğru değildir. Bir lastik 4 yıllıkta olabilir önemli olan çatlak olmaması, güneş görmemesi, rutubetli ortamda saklanmaması, yumuşaklığını kaybetmemesi, ezilmemesi yeterlidir.


Örneğin; 30 yılı aşkın süredir lastik sektöründe olduğumuzdan çok fazla örnekle karşılaştık. 4 yıllık lastiğin 1 yıllık lastikten daha taze kaldığını dahi gördük. Demek istediğimiz şu ki lastiğin hangi koşullarda saklandığı, üretim tarihinden çok çok daha önemlidir.


Yıpranmış, zarar görmüş, darbe almış bir lastiği yeni tarihli diye, ucuz diye sakın satın almayın.


6.HATA – Zamanında Lastik Almamaktır... (Son Dakikacılık Yapmayın!)

Kış lastiği alımları için çoğu sürücü genellikle kar yağışı, yağmur, çamur beklemektedir. Bu düşünce hem cebinize hem de zamanınıza zarardır. Lastiğinizi almadan önce araştırmalısınız, bilgi edinmelisiniz. İlla fiyat araştırması yapmalısınız, sezon ortasında bu araştırmayı yaparsanız zamlı fiyatlarla kış lastiği almak durumunda kalırsınız. Bizler Ekim'in 15 itibariyle kış lastiği alımını öneriyoruz. Sezona başında lastiğinizi daha uygun fiyatlarla almış olacaksınız. Artı olarak ise kış sezonunun ortasında kış lastiği alma ve taktırma kararı verirseniz, lastik servislerinin en yoğun olduğu döneme denk geleceksiniz. Yığılma yaşayacak, sıra bekleyeceksiniz. Kısacası zamanınızdan kayıp vereceksiniz. Tehlike gelmeden önlemlerimizi almak ise en önemlisi, bu nedenlerle mutlaka kış lastiği alımlarınızı son ana sarkıtmayın, zamanında araştırarak lastiğinizi satın alın.



Yazımızda kış lastiği alırken yapılan 6 hatadan bahsettik ve doğrularını sizinle paylaştık. Lütfen dikkatli sürün, kış lastiği takın ve güvenle kalın…